Благодаря, Alfa User!
Известие
Collapse
No announcement yet.
Центроване на волана?
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от mirecyt Покажи съобщениеОт кой по-точно да искам да ми оправи мазалото? Майстора, който е сменял накрайника или майстора, който ми е правил стенда?
Тоест майсторът да е регулирал правило, но воланът просто да не си е на средата.
За това и казвам първо да провери, да не би да му е презацепван.На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщениеМоже.
Описал съм го, но ще ти го кажа пак.
Завърташ волана в крайно положение, държиш здраво и точно отгоре, на нула градуса слагаш с тебешир или каквото ти хареса един белег!
Въртиш в другата посока, като следиш белега колко оборота ще направи, като може да са точно два, а може и повече, като например два и седем осми или друг неравноделен такт. В крайното положение драсваш две черти. Делиш оборотите на две, като добавяш и половинката от дробната част. Тука ти е средното положение и воланът трябва да ти е в средата.
Пример:
Воланът ти има ход два оборота и 120 градуса.
Средата ти е един оборот и още 60 градуса. Наместваш там волана и ако не е в средна позиция го вадиш и презацепваш !
Това е.
Първоначално публикувано от Alfa User Покажи съобщение
Абе Иво, за какво му е на човека цялото главоболие, при положение че центровката на волана е прее*ана от "майстора" - да се връща там и да си иска поправка на мазалото ...
Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщениеТоя със стенда, което не означава, че някой преди това не е презацепвал волана.
Тоест майсторът да е регулирал правило, но воланът просто да не си е на средата.
За това и казвам първо да провери, да не би да му е презацепван.
Comment
-
Колега, ако рейката ти е отваряна за рециклиране има опасност, който я е правил да не я е белязал и съответно при сглобяването да е мръднал гребена с малко...и от там нататъка ясно..Alfa Romeo 145 1.6 i.e. Boxer -Ex
Alfa Romeo 146 1.3 i.e. Boxer -Ex
Comment
-
Сменях накрайник, затова беше крив, не от рейката.. В крайна сметка работата е за 15 минути.. откачаш акумулатора, за да не вдигаш съседите във въздуха и евентуално ако си с еърбег да не си го гръмнеш в лицето и сваляш капака, после с лула 22-ка мисля, че беше, и за 0 време си готов, само че трябва да е врътнат ключа защото при заключен волан не излиза.166 2.4 JTD
Comment
Comment